NATO a declarat vineri ca fortele aeriene au ucis probabil rebeli libieni langa portul Brega, potrivit BBC. Rebelii au sustinut joi ca avioanele NATO au tras in tancurile lor din greseala si au ucis 5 luptatori, insa NATO a refuzat sa isi ceara scuze pentru ceea ce au numit "atac prietenesc".

UPDATE - "Este un incident foarte nefericit" si "regret decesele" pe care le-a provocat, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, la scurt timp dupa ce comandantul adjunct al operatiilor din Libia a refuzat sa isi ceara scuze.

Tancurile se indreptau din Ajdabiyah spre Brega.

"Se pare ca doua dintre atacurile noastre au dus la moartea fortelor rebele," a declarat amiralul Russel Harding, comandantul adjunct al operatiunilor NATO in Libia.

"Nu imi cer scuze. Situatia din teren era, precum am spus, extrem de fluida si ramane extrem de fluida. Pana la incidentul de joi, nu am stiut ca rebelii au inceput sa foloseasca tancuri," a spus el in cadrul unei conferinte de presa.

In ciuda nemultumirilor exprimate de rebeli, comandantii acestora au dat asigurari ca nu va fi afectata colaborarea dintre cele doua parti.