​O americanca cu probleme psihice a incercat sa distruga un tablou realizat de artistul francez Paul Gauguin, afirmand ca lucrarea este “foarte homosexuala”, informeaza TheSmokingGun. Vinerea trecuta, Susan Burns a atacat tabloul “Doua femei din Tahiti”, aflat pe un perete al Galeriei Nationale de Arta din Washington, D.C.

Femeia, care este recidivista, a mers vineri la muzeul din capitala SUA, a apucat tabloul de rama si a incercat sa il traga jos de pe perete. Ea a lovit apoi lucrarea cu pumnul. Lucrarea nu a suferit stricaciuni vizibile, deoarece era protejata de un scut de plexiglas transparent.

Un agent de paza a reusit sa o imobilizeze pe atacatoare.

Burns, care vineri a implinit 53 de ani, le-a spus anchetatorilor ca Gauguin este “diavolul”, iar arta lui “are nuditate si este rea pentru copii”.

“Tabloul pe care l-am atacat e foarte homosexual. Am incercat sa-l indepartez. Cred ca trebuie ars”, a adaugat femeia.

Lucrarea realizata in 1899 este estimata la 80 de milioane de dolari. Tabloul a fost imprumutat galeriei din Washington DC de Metropolitan Museum of Art in New York.

Burns a fost acuzata de tentativa de furt si distrugere de obiecte. Ea va fi supusa unei expertize psihiatrice.

TheSmokingGun a scris ca femeia, care locuieste in Alexandria (Virginia), a afirmat ca "face parte din CIA americana” si ca “are un radio in cap. Va voi ucide”.

Burns a mai fost condamnata in trecut pentru furtul unei masini, incalcare de proprietate, atacarea unui politist.