O mie de manifestanti defileaza luni intr-un oras din estul Afghanistanului pentru a protesta impotriva arderii Coranului in Statele Unite, dupa un sfarsit de sptamana marcat de proteste sangeroase in intreaga tara, relateaza AFP.

"Este o manifestatie. A inceput in districtul Alingar si acum sunt in orasul" Mehterlam, capitala provinciei Laghman, a declarat Gulzar Sangarwar, vicepresedintele Consiliului provincial.

Martori oculari au declarat pentru AFP ca acest cortegiu este format din peste 1.000 de persoane, in cvasi-totalitate barbati care strigau "Moarte Americii, traiasca Islamul".

Nicio alta manifestatie nu era semnalata luni dimineata in restul Afghanistanului, unde cel putin 24 de oameni si-au pierdut viata si aproape 140 au fost ranite in ultimele trei zile de violente manifestari de-a lungul tarii.

Kandahar, marele oras din sudul tarii unde zece oameni au fost ucisi sambata si doi duminica, era calm luni dimineata.

Niciun protest nu a fost semnalat la Mazar-I-Sharif, marele oras din nordul tarii, unde manifestantii au atacat vineri complexul ONU si au ucis trei angajati europeni si patru gardieni nepalezi ai Natiunilor Unite.

Situatia era calma si la Kabul, Jalalabad, principalele orase din est, si in Hérat, in vest, unde au avut loc de asemenea proteste in ultimele zile, de aceasta data fara violente.