Un avion comercial care efectua vineri un zbor intre Phoenix si Sacramento a fost nevoit sa aterizeze de urgenta pe un aeroport militar din Yuma (Arizona) dupa depresurizarea cabinei, cauzata de aparitia unei gauri in fuselaj, transmite CBS13. Aparatul Boeing 737 al companiei Southwest avea la bord 118 pasageri. Presa americana a relatat ca unii dintre pasageri au trimis mesaje celor dragi, in care le scriau ca avionul se prabuseste si isi luau ramas bun.

Avionul avariatFoto: Agerpres

Unul dintre pasageri, Brenda Reese, a declarat ca aparatul decolase de pe aeroportul Sky Harbor din Phoenix si se afla la 10.000 de metri, cand in avion s-a auzit "un sunet ca de glont" si au cazut mastile de oxigen pentru pasageri si insotitorii de bord.

Aparatul a inceput sa piarda inaltime, insa pilotii l-au redresat si au aterizat in siguranta pe aeroportul Yuma Marine Corps Air Station, la circa 40 de minute de la decolarea din Phoenix.

Pasagerii au aplaudat si au izbucnit in urale dupa ce pilotii au aterizat aparatul.

Reese a prezentat mai multe fotografii facute cu telefonul mobil in care se poate vedea gaura din fuselajul aparatului, deasupra culoarului din mijloc al avionului, foarte aproape de compartimentul de bagaje de mana.

"Panoul compartimentului nu e desfacut in totalitate, insa arata de parca a fost rupt. Poti sa vezi complet afara... poti sa vezi cerul", a spus Reese.

O alta pasagera a spus ca ca "tocmai servisera bauturile, cand am azuit un sunet puternic si mastile au cazut. Am inceput sa coboram foarte rapid. Ne-au spus ca vom ateriza de urgenta. In fuselaj era o gaura cam de un metru. Puteai sa vezi izolatia aparatului si firele electrice".

O locuitoare din Sacramento a declarat pentru AP ca sotul sau era in aparat si ca a primit un mesaj text de la el: "Avionul se prabuseste. Te iubesc". Femeia a fost sunata de sotul ei dupa ce aparatul a aterizat, barbatul spunandu-i ca a fost "o explozie" in avionul Boeing 737.

Compania a anuntat ca nimeni nu a fost ranit, insa Reese a spus ca unii dintre pasageri au lesinat din cauza ca "n-au ajuns la mastile de oxigen". "Caderea controlata" a avionului a durat patru minute.

Nu se cunoaste deocamdata ce a provocat gaura in fuselaj. FBI a spus ca a fost "o defectiune mecanica", nu un atac terorist.

In urma cu peste doua decenii, un aparat Boeing 737 a trecut printr-un incident similar, cand se afla la o altitudine de peste 7.000 de metri. Fuselajul avionului s-a rupt, provocand o gaura de sase metri. O insotitoare de zbor a companiei Aloha Airlines a fost aspirata prin gaura din fuselaj, fiind ucisa. Alti 61 de pasageri au fost raniti.

Video filmat de un pasager: