Un raid efectuat vineri seara de aparate de lupta ale coalitiei internationale a lovit un grup de rebeli in apropiere de Brega, cel putin 10 dintre ei fiind ucisi in urma atacului, transmite Reuters, citand mai multi insurgenti aflati la fata locului. Unul dintre rebeli a spus ca soldati loiali lui Muammar Gaddafi "s-au strecurat" printre rebeli si au tras in aer cu armament antiaerian.

Rebelii, ucisi de NATOFoto: Reuters

Un corespondent al agentiei Reuters a declarat ca a vazut pe marginea drumului ramasitele calcinate ale cel putin patru vehicule, inclusiv o ambulanta, in apropiere de intrarea estica in orasul petrolier.

Mai multi barbati se rugau langa cateva morminte proaspat sapate, ce erau acoperite cu steagurile rebelilor.

Martorii au afirmat ca soldati loiali lui Gaddafi "s-au strecurat" printre rebeli si au tras in aer. "Dupa aceea, au venit avioanele NATO si i-au bombardat", a afirmat un luptator rebel, Mustafa Ali Omar. Alte surse au afirmat insa ca rebelii au tras focuri de arma in aer "din greseala".

Unii insurgenti au declarat ca cel putin 14 rebeli au murit in urma atacului NATO, despre care au spus ca s-a produs la ora locala 22.

Reuters scrie ca, in cursul noptii, fortele loiale lui Gaddafi au tras cu rachete asupra localitatii Brega, iar sambata dimineata luptele continuau in jurul universitatii din oras.