Un miliardar rus a cumparat, cu 100 de milioane de dolari, o casa in Silicon Valley (California), ceea ce reprezinta un pret record in Statele Unite pentru o locuinta destinata unei singure familii, transmite Wall Street Journal. Un purtator de cuvant al omului de afaceri rus Iuri Milner a declarat ca acesta "nu are planuri imediate de a se muta" in noua sa proprietate aflata in Los Altos Hills.

Foto:
  • Apasa pe imagine pentru a deschide FOTOGALERIA.

Locuinta, care are aproape 2500 de metri patrati, este descrisa ca fiind asemanatoare unui castel frantuzesc din secolul al XVIII-lea. Imobilul are o panorama "incantatoare" asupra San Francisco Bay.

Casa are piscine interioare si exterioare, o sala de dans si o pivnita de vinuri. Pe proprietate se afla un teren de tenis. Planurile imobilului au fost realizate in 2001, casa fiind finalizata in 2009.

Iuri Milner (49 de ani) este fondatorul Digital Sky Technologies, un fond care a investit masiv in Statele Unite. Milner a investit, printre altele, in companiile Facebook Inc. (investitie de 200 de milioane de dolari), Groupon Inc. si Zynga Inc. Resedinta principala a lui Iuri Milner se afla in Moscova.

Milner a cumparat proprietatea de la fondatorul ESS Technology, Fred Chan, care a refuzat sa comenteze tranzactia.

Achizitionarea locuintei subliniaza "valoarea unor proprietati de lux pe o piata altfel deprimata", a scris Wall Street Journal. Potrivit statisticilor, preturile imobiliare continua sa scada in SUA, iar economistii prognozeaza un declin intre 5% si 10% in acest an.