La Abidjan - principalul oras din Costa de Fildes - au avut loc lupte grele in jurul sediului televiziunii nationale, in timp ce batalia pentru controlul asupra tarii a ajuns la apogeu. De altfel, fortele fidele presedintelui recunoscut de comunitatea internationala - Alassane Ouattara - au anuntat ca au cucerit sediul televiziunii.

France Presse relateaza ca in timpul noptii de joi spre vineri a avut loc un schimb de focuri in jurul Palatului prezidential - simbolul puterii presedintelui cu mandat expirat, Laurent Gbagbo.

Pe de alta parte, un purtator de cuvant al presedintelui Gbagbo - care refuza sa plece de la carma tarii - a declarat ca fortele care ii sunt loiale vor continua sa lupte si nu vor ceda puterea pana cand nu se va incheia mandatul prezidential.

Intre timp, fortele loiale lui Alassane Ouattara - recunoscut de comunitatea internationala drept castigatorul legitim al alegerilor prezidentiale din Cote d'Ivoire - s-au pozitionat in centrul Abidjanului, iar fortele ONU de mentinere a pacii au preluat controlul asupra aeroportului.

De altfel, la inceputul saptamanii, fortele pro-Ouattara au lansat o ofensiva-fulger spre sud si au intrat in cursul noptii de joi spre vineri in capitala economica ivoriana cu scopul de a pune capat unei crize postelectorale, care a facut de la sfarsitul lunii noiembrie 2010 aproape 500 de morti, in special civili.