Amploarea pe care a capatat-o satanismul cu sprijinul internetului duce la o crestere semnificativa in cererile pentru exorcisti, avertizeaza Biserica Romano-Catolica, potrivit Daily Telegraph.

"Internetul a facut sa fie mult mai usor decat in trecut sa gasesti informatii despre satanism", a declarat un membru al Universitatii pontificale Regina Apostolorum din Roma, aflata sub autoritatea Vaticanului, unde are loc o conferinta de 6 zile pe tema exorcismului.

"In doar cateva minute poti contacta grupuri sataniste si sa cauti informatii despre ocultism. Exista un risc deosebit pentru tinerii care se afla in dificultate sau sunt fragili emotional," a spus acesta.

Potrivit organizatorilor conferintei, satanismul a fost puternic subestimat in ultimii ani. "A avut loc o renastere," a declarat un fost exorcist.

Teoretic, orice preot poate realiza o exoriczare. Dar oficialii de la Vatican au spus in urma cu trei ani ca preotii parohiilor ar trebui sa cheme exorcisti profesionisti daca banuiesc faptul ca unul dintre adepti are nevoie.

Acest lucru poate fi sugerat de schimbari bruste, ingrijoratoare in comportamentul si vocea persoanei, sau de abilitatea de a vorbi aiurea in limbi straine, de neinteles.

Principalul exorcist de la Vatican, Gabriele Amorth, a sustinut anul trecut ca diavolul si-a facut aparitia si la Vatican, in inima Bisericii Catolice. Amorth sustine ca scandalul de abuzuri sexuale in care au fost implicati preotii catolici din SUA, Irlanda, Germania si alte state reprezinta o dovada a prezentei Antcristului.

Tot el a declarat ca Papa Benedict al XVI-lea crede "cu toata inima" in practica exorcismului.