Avocatii premierului Italiei, Silvio Berlusconi, l-au propus ca martor pe actorul american George Clooney in procesul cunoscut drept Rubygate, in care Berlusconi este acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora, informeaza AFP.

Clooney si iubita sa, actrita italiana Elisabetta Canalis, figureaza pe lista pentru ca tanara marocana Karima El Mahroug (Ruby) a afirmat intr-un interogatoriu ca i-a vazut la o cina la vila Arcore a lui Berlusconi.

"I-am propus ca martori, printre altii, pe George Clooney, dar si pe ministri Franco Frattini (Afacerilor externe - n.r.), Mara Carfagna (Egalitatea sanselor - n.r.) sau Maria Stella Gelmini (Educatiei - n.r.)," a declarat avocatul Ghedini-Longo.

Actorul a reactionat printr-un comunicat de presa. "Mi se pare ciudat, pentru ca nu m-am intalnit cu Berlusconi decat o singura data, si asta pentru a incerca sa obtin un ajutor pentru Darfur".

Pe lista figureaza si fotbalistul Cristiano Ronaldo, dupa ce tanara marocana a afirmat ca a primit 4.000 de euro de la starul echipei Real Madrid, pe care l-a intalnit intr-o discoteca din Milano, pentru a petrece noaptea cu ea.

Procesul lui Berlusconi va incepe pe 6 aprilie.