Fostul presedinte cubanez Fidel Castro a denuntat marti "razboiul fascist" dus de NATO impotriva Libiei si i-a cerut lui Muammar Gaddafi sa reziste pentru a "ineca in noroi infamia" aliantei, relateaza AFP.

"Daca Gaddafi onoreaza traditiile poporului sau si decide sa lupte, asa cum a promis, pana la ultima suflare alaturi de libieni, care fac fata celor mai rele bombardamente suferite vreodata de o tara, va ineca in noroi infamia NATO si proiectele sale criminale", spune parintele revolutiei cubaneze, intr-una din "reflectiile" sale publicate in mod regulat de presa oficiala din insula comunista.

In acest articol, intitulat "Razboiul fascist al NATO", Fidel Castro, care a vizitat in mai multe randuri Libia si care il cunoaste personal pe colonelul Gaddafi, sustine ca se exprima "cu toata libertatea", deoarece nu impartaseste "conceptiile politice sau caracterul religios al liderului acestei tari".

Comparand operatiunile militare ale NATO cu bombardamentele aviatiei germane din timpul razboiului civil din Spania (1936-1939), Fidel Castro spune ca "asasinul NATO va putea scrie o 'frumoasa' istorie povestindu-si bombardamentele sale 'umanitare'".

Fidel Castro, care i-a lasat puterea fratelui sau Raul in 2006, din motive de sanatate, reaminteste de asemenea ca in data de 21 februarie alertase intr-o alta 'reflectie; dorinta NATO de "a pune mana pe bogatiile petroliere ale Libiei".