Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Il, avea cosmaruri in care era ucis cu pietre de americani, sud-coreeni dar si de poporul sau, a declarat duminica un deputat sud-coreean, potrivit AFP. De asemenea, el ar fi marturisit ca este constient ca nu este iubit de mare parte din poporul sau.

Kim Jong-Il, alaturi de fiul sau, Kim Jong-UnFoto: Agerpres/AP

Kim Jong-Il a povestit fondatorului grupului Hyundai, Chung Ju-Yung, ca are un cosmar recurent, in care este lapidat "mai intai de americani, apoi de sud-coreeni si ulterior de nord-coreeni," a declarat fiul lui Chung, Chung Mong-Joon, intr-o emisiune de televiziune.

Chung Mong-Joon, deputat in Marele Partid National, a precizat ca stie aceasta anecdota de la tatal sau, care a murit in 2001. Acesta era un promotor al cooperari economice intre cele doua Corei si s-a aflat in mai multe randuri la Phenian, intre 1998 si 2000, pentru a se intalni cu Kim Jong-Il.

Intr-una dintre aceste intrevederi, liderul nord-coreean i-a marturisit acestuia ca "este constient" ca nu este iubit de mare parte dintre concetatenii sai, in ciuda vastelor campanii de propaganda.

Kim Jong-Il se afla la conducerea tarii din 1994.