Elizabeth Taylor a fost inmormantata, joi dupa-amiaza, la doar o zi dupa decesul sau, intr-un cadru foarte restrans, intr-un cimitir de la marginea orasului Los Angeles, unde este inmormantat si Michael Jackson, prietenul sau de foarte multi ani, scrie presa internationala.

Televiziunile americane au aratat imagini cu un lung sir de limuzine negre care intra in celebrul cimitir Forest Lawn din Glendale. Dar acestea sunt singurele imagini care au putut fi luate de la procesiunea strict confidentiala. Jurnalistii si fotografii au fost tinuti departe de intrarea in cimitir.

Un purtator de cuvant al politiei a explicat rapiditatea cu care au fost organizate funeraliile prin faptul ca actrita s-a convertit la iudaism.

Site-ul TMZ, specializat in stiri despre vedete, a publicat certificatul de deces al actritei si a spus ca isi dorea sa se odihneasca la Forest Lawn.

Liz Taylor a murit miercuri, la Los Angeles, la varsta de 79 de ani. Ea fusese spitalizata acum sase saptamani din cauza unor insuficiente cardiace si pulmonare, probleme de sanatate cu care s-a confruntat in ultimii zece ani. Pentru multi martori, actrita nu si-a revenit niciodata cu adevarat de la moartea lui Michael Jackson.

"El va fi pentru totdeauna in inima mea, dar nu este suficient. Viata mea este acum atat de goala", declarase ea la moartea cantaretului, catalogand prietenia lor "cea mai pura iubire", pe care ea a cunoscut-o.

Prietenia lor a inceput in anii '80. In ciuda diferentei de varsta, 27 de ani, au fost vazuti impreuna la o multime la evenimente organizate de catre Liz Taylor pentru lupta impotriva SIDA sau pe covorul rosu la Hollywood. Legenda mai spune ca actrita a fost prima care l-a numit pe Michael Jackson "King of Pop".

Ea a fost, de asemenea, unul dintre principalii sustinatori ai lui Michael, atunci cand acesta a fost acuzat de pedofilie.

In semn de doliu, toate teatrele de pe Broadway din New York au decis sa stinga luminile de pe fatada lor pentru un minut, vineri seara la ora 20:00.