Fortele loiale liderului libian Muammar Gaddafi au preluat controlul asupra portului Misrata, a declarat un locuitor pentru Reuters. Acesta a afirmat ca raidurile aeriene efectuate de coalitia internationala au lovit tancurile pro-guvernamentale aflate la marginea localitatii, insa tancurile aflate in oras nu au fost atacate.

Martorul, pe nume Abdelbasset, a afirmat ca "unele tancuri aflate pe soseaua de coasta au fost bombardate seara trecuta (n.red.miercuri) in jurul orelor 18, dar tancurile aflate in interiorul orasului, in centru... si care bombardau orasul, sunt inca aici si n-au fost lovite de coalitia internationala".

Martorul a declarat ca mii de muncitori egipteni si din Africa sub-sahariana sunt in prezent blocati in portul libian. Ei cauta sa plece din Misrata pe mare, la bordul unor nave.

"Avem o criza umanitara in port. Sunt acolo peste 6.000 de muncitori egipteni, unii dintre ei cu familiile, plus mai multi muncitori africani. Cu totii se afla in port. Au mers acolo asteptand sa fie preluati de un vapor, insa nu a venit nimeni. De ieri (n.red. miercuri), portul se afla sub controlul fortelor pro-Gaddafi. Au trimis doua nave de lupta si cateva barci si acum ne ameninta de pe mare", a spus Abdelbasset.

"Nu ne-au atacat pana acum dar, daca o fac, miile de muncitori straini vor fi primele victime", a spus martorul.

Reuters precizeaza ca raidurile aeriene aliate care au avut loc pana acum n-au reusit sa opreasca bombardamentele fortelor guvernamentale si atacurile lunetistilor, care, afirma locuitorii, au ucis zeci de persoane si au ranit alte cateva sute.

Misrata este ultimul bastion al rebelilor in vestul Libiei. Orasul, care are circa 300.000 de locuitori, se afla 200 de km de Tripoli.

Reuters precizeaza ca relatarile martorilor nu au putut fi verificate, deoarece autoritatile libiene ii impiedica pe ziaristi sa mearga acolo.​