Liderul libian Muammar Gaddafi si fortele sale nu s-au conformat rezolutiei Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, care cere incetarea atacurilor impotriva civililor, a afirmat marti un inalt oficial militar american, citat de Reuters. Acest lucru se intampla in ciuda faptului ca fortele internationale au lansat, incepand de sambata, raiduri aeriene pentru impunerea unei zone de interdictie aeriana deasupra Libiei, a declarat amiralul Samuel Locklear.

Amiralul american a afirmat ca trupele pro-guvernamentale libiene au atacat locuitorii din Misrata.

Locklear, care este comandantul fortelor americane ce participa la operatiunea "Odyssey Dawn", a declarat ca lucreaza "in coordonare stransa" cu oficialii militari britanici si francezi.

Oficialul militar american a spus ca e putin probabil ca fortele aeriene ale lui Gaddafi sa aiba un impact negativ in operatiunile coalitiei internationale, dupa ce ele au fost tinta raidurilor aliate din ultimele zile.

Locklear a anuntat si ca avioane din Qatar vor participa, incepand din acest weekend, la eforturile de a impune zona de interdictie aeriana.

In acelasi timp, ministrul francez de externe, Alain Juppe, a anuntat marti ca sefii diplomatiilor din statele care iau parte la operatiunile militare se vor intalni in urmatoarele zile pentru a discuta despre situatia din Libia. Reuniunea ar putea avea loc la Londra, Paris sau Bruxelles.