​Bulgaria este condusa de un oligarh al petrolului, care trage sforile si tortureaza consumatorii, a declarat marti liderul partidului conservator Ordine, Lege si Justitie (RZS), transmite Novinite. Yane Yanev a afirmat intr-un interviu pentru canalul de televiziune Nova Televizia ca CEO-ul Lukoil Bulgaria, Valentin Zlatev, este "adevartul premier al Bulgariei".

Yanev a spus ca directorul executiv al Lukoil Bulgaria, proprietarul singurei rafinarii din tara, este "premierul din umbra, dar cel adevarat" al tarii. In acelasi timp, seful Executivului de la Sofia, Boiko Borisov, ar fi ministru de interne, iar seful politiei, Tvetan Tvetanov, este marioneta lor.

Liderul RZS a afirmat ca se afla in posesia unei inregistrari audio ce surprinde o discutie intre intre Borisov si Zlatev, pe care publicul o va considera foarte "socanta". El a refuzat insa sa ofere detalii, spunand ca va prezenta discutia "cand va veni momentul potrivit".

Yanev a spus ca "exista suficiente inregistrari in arhiva RZS. Acest lucru ii sperie pe adversarii nostri, deoarece ei stiu ca nu vom avea o campanie electorala neconvingatoare si invechita. Vom dezvalui atunci intregul adevar".

Yanev a declarat ca Bulgaria trebuie sa scape de "regimul politienesc al lui Borisov", deoarece acesta "ruineaza economia de piata".

Novinite aminteste ca, in urma cu cateva zile, liderul conservator i-a dat un ultimatum premierului, pentru a face schimbari in cabinetul sau si in politicile sale. Termenul limita este 20 aprilie.

Yane Yanev a afirmat ca, dupa aceasta data, va organiza blocarea drumurilor si inchiderea punctelor de trecere a frontierei.