​Un thailandez risca 15 ani de inchisoare dupa ce a vandut copii ale unui documentar controversat despre familia regala din aceasta tara, documentar ce fusese difuzat de televiziunea publica australiana in urma cu un an, anunta AFP.

Eakachai Hongkangwan, in varsta de 35 de ani, a fost arestat pe 10 martie. Potrivit reprezentantilor Politiei thailandeze, el risca 15 ani de inchisoare.

Familia regala reprezinta un subiect extrem de sensibil in Thailanda, fiind protejata de una dintre cele mai severe legi din lume. Regele Bhumibol, in varsta de 83 de ani, este considerat de multi thailandezi aproape o divinitate.

Documentarul in cauza a fost difuzat de ABC in aprilie anul trecut, cand "camasile rosii", opozanti ai regimului de la Bangkok, au iesit in strada incercand sa forteze demisia Guvernului thailandez.

Filmul nu a fost difuzat pana acum nici in alte tari decat Australia, nici pe internet, insa Bangkok-ul a avertizat, la acea vreme, Canberra de faptul ca relatiile bilaterale au fost afectate.