Unul dintre principalii ofiteri ai armatei yemenite, generalul Ali Mohsen al-Ahmar, a anuntat luni ca se alatura miscarii de contestare impotriva presedintelui Ali Abdallah Saleh, relateaza AFP.

Dupa acest anunt, corespondentii AFP anunta o masare a tancurilor in piata Universitatii din Sanaa, in special in jurul palatului prezidential.

Intr-o alocutiune televizata difuzata de televiziunea qatareza al-Jazeera, generalul al-Ahmar, comandantul primei divizii blindate, a anuntat, in numele ofiterilor sai, ca "sustine revolta pasnica a tinerilor" care si-au amplasat corturile in Piata Universitatii din Sanaa.

Generalul, care provine din cel mai influent trib al tarii, l-a acuzat pe seful statului ca reprima manifestarile pasnice si ca "impinge tara intr-un razboi civil".

Este primul ofiter de acest rang care se alatura miscarii populare care a inceput la finele lui ianuarie si care s-a intensificat dupa ce vineri s-a deschis focul impotriva contestatarilor din piata Universitatii, iar 52 de oameni si-au pierdut viata.

UPDATE 12.30 Guvernatorul din Aden, al doilea oras al tarii, se alatura demonstrantilor.