Update ora 00:37 Casa Alba nu recunoaste anuntul de incetare a focului din Libia si va continua sa puna in aplicare rezolutia ONU, potrivit Reuters. SUA si fortele aliate au avut o prima "foarte buna" in interventia lor din Libia, a adaugat secretarul Tom Donilon.

Update Un purtator de cuvant al armatei SUA a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta la Pentagon ca atacurile aliatilor de sambata "au fost foarte eficiente".

Oficialul a "pus la indoiala" decizia recenta de incetare a focului din partea Libiei, spunand ca Gaddafi a ordonat incetarea focului cu doar zile in urma si apoi a revenit asupra deciziei.

Intrebat daca fortele de coalitie "vor merge dupa Gaddafi", purtatorul de cuvant al armatei americane a spus ca acest lucru nu se va intampla. "Noi credem ca fortele lui Gaddafi sunt izolate si confuze", a declarat purtatorul de cuvant al armatei americane.

Pentagonul spune ca nu exista dovezi ca atacul aerian ar fi afectat civilii din Libia.

Fortele armate libiene au emis un ordin catre toate unitatile militare privind incetarea imediata a focului, a anuntat duminica un purtator de cuvant al armatei, intr-o conferinta de presa, relateaza Reuters.

"Fortelor armate libiene... au emis un ordin catre toate unitatile militare de incetare imediata a focului incepand cu ora 19.00 GMT", a declarat purtatorul de cuvant.

Decizia a fost luata ca raspuns la apelul lansat sambata de Uniunea Africana de "incetare imediata a ostilitatilor", potrivit AFP.

Un prim armistitiu a fost anuntat de regimului lui Gaddafi la scurt timp dupa votul din Consiliul de Securitate al ONU, care a adoptat joi seara rezolutia 1.973, ce autorizeaza recursul la forta in cazul in care fortele libiene nu isi inceteaza operatiunile impotriva rebelilor.

Libia a declarat in urma cu doua zile "incetarea imediata" a focului in intreaga tara, pentru a proteja civilii si a se conforma rezolutiei adoptate joi seara de Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite. Regimul de la Tripoli a mai anuntat, vineri si inchiderea totala a spatiului sau aerian pana la noi ordine. Franta si Marea Britanie au ramas prudente, dupa anuntul oficialilor de la Tripoli: "Gaddafi incepe sa se teama, dar, la fata locului, amenintarea nu s-a schimbat".