"Din punct de vedere militar nu cred că Libia este o ţară care poate rezista intervenţiei unor puteri militare semnificative la nivel mondial", a declarat sambata, pentru Mediafax, Teodor Melescanu, fost ministru de Externe in Guvernul Vacaroiu si fost ministru al Apararii in Guvernul Tariceanu. "Chestiunea este, din punctul meu de vedere, care va fi reacţia altor ţări faţă de această intervenţie, de cât sprijin se vor bucura aceste acţiuni militare şi care vor fi implicaţiile, ce se va întâmpla în continuare", a adaugat actualul senator liberal.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy a anuntat, cu putin timp in urma, ca a fost decisă o intervenţie militară în scopul respectării rezoluţiei Consiliului de Securitate a ONU privind Libia.

Avioane franceze si italiene survoleaza deja Libia sambata dupa-amiaza pentru a împiedica "atacurile aeriene" ale forţelor lui Muammar Kadhafi asupra orasului Benghazi si sunt "pregătite să intervină împotriva blindatelor", a declarat sâmbătă preşedintele francez Nicolas Sarkozy, la încheierea unui summit la Paris.

"În acord cu partenerii noştri, forţele noastre aeriene se vor opune oricărei agresiuni din partea avioanelor colonelului Kadhafi împotriva populaţiei din Benghazi. De acum avioanele noastre împiedică atacurile aeriene asupra oraşului", a declarat Nicolas Sarkozy.