Patru protestatari au fost raniti, sambata, la Aden (in sudul Yemenului) dupa ce fortele de ordine au deschis din nou focul asupra manifestantilor, la o zi dupa masacrul din capitala Sanaa, soldat cu 52 de morti si cel putin 126 de raniti in randul opozantilor regimului, anunta AFP.

Presedintele yemenit a decretat, vineri dupa-amiaza, stare de urgenta, dupa uciderea a 52 de protestatari si ranirea altor 200 la Sanaa. Conducerea yemenita a sustinut insa ca fortele de ordine nu au tras in manifestanti, iar acestia s-ar fi impuscat intre ei. anunta Reuters.

Dupa violentele de vineri, opozitia yemenita a anuntat ca exclude orice intelegere cu Guvernul, in conditiile in care 52 de oameni au fost ucisi: "Condamnam aceste crime. Nu exista nicio cale de a ajunge la o intelegere cu actuala conducere", a declarat un reprezentant al opozitiei.

Protestele din Yemen au izbucnit la mijlocul lunii februarie. Recent, presedintele yemenit a acuzat Israelul si Statele Unite ca ar fi orchestrat revolta araba: "Protestele care agita lumea araba "din Tunisia pana la sultanatul (...) sunt o furtuna orchestrata de Tel-Aviv, sub supravegherea Washingtonului", a afirmat seful de stat, aflat la putere de 32 de ani.