O zona situata la sud-vest de Benghazi (Libia de Est), un bastion al rebelilor, a fost bombardata intensiv de catre un avion in dimineata zilei de sambata. mai multe coloane de fum gros s-au ridicat deasupra zonei tinta, potrivit jurnalistilor de la AFP. Zgomotul produs de aeronave a putut fi auzit din centrul orasului Benghazi aflat in mana rebelilor.

UPDATE (ora 14:20): Mii de civili si insurgenti parasesc, sambata, Benghazi prin partea de nord-est a orasului, dupa ce fortele armate loiale lui Muammar Gaddafi au patruns in oras (pana acum cartierul general al opozantilor regimului) si dupa bombardamentul de dimineata, anunta AFP.

UPDATE (ora 12:35): Fortele pro-Gaddafi au patruns in orasul Benghazi, considerat un fief al rebelilor, anunta BBC.

UPDATE (ora 11:27): Fortele armate loiale lui Muammar Gaddafi sunt atacate de rebeli membri ai al-Quaida langa Benghazi, anunta Jana, agentia de stiri de stat din Libia, citata de Reuters.

UPDATE (ora 09:45): Libia a declarat sambata ca fortele sale au fost atacate la vest de Benghazi, un bastion al insurgentilor din estul tarii, zguduit de bombardamente grele, a raportat agentia de presa de stat Jana.

UPDATE (ora 09:25): Un avion de vanatoare a fost doborat sambata dimineata langa Benghazi, anunta AFP. Avionul a fost lovit in partea dreapta din spate si s-a prabusit deasupra unui cartier rezidential din Banghazi.

Un avion militar a zburat la joasa altitudine deasupra orasului inainte de a de auzi o serie de explozii.

Martorii spun ca au zarit o ciuperca mare de fum pe cer la dor cativa kilometri de centrul de Benghazi, urmata de un fulger.

Exploziile si tirurile de arma au marcat noaptea dinspre vineri spre sambata ambele tabere acuzandu-se reciproc de incalcarea armistitiului.

Regimul de la Tripoli acuza ca in noaptea de vineri insurgentii au incalcat acordul de incetare a focului si au atacat fortele loiale regimului in regiunea Al Magrun, la aproximativ 80 km sud de Benghazi.

"Militiile armate au inceput de cateva minute sa atace armata in orasul de Al Magrun", acuza adjunctul ministrului de externe Khaled Kaaim.

"Bombardamentul continua, dar Armata nu ia masuri impotriva acestora, deoarece nu vrem sa incalcam acordul de incetare a focului", pentru a ne conforma cu rezolutia ONU adoptata joi, a mai spus acesta.

Joi seara, Consiliul de Securitate al ONU a votat autorizarea unei zone de excludere aeriana si luarea "tuturor masurilor necesare"- ceea ce presupune o actiune militara - pentru protejarea civililor, impotriva fortelor liderului Muammar Gaddafi. Rezolutia lasa cale libera aliatilor pentru lovituri aeriene impotriva obiectivelor militare libiene.