​Actrita Sandra Bullock a donat un milion de dolari in contul Crucii Rosii americane, pentru ajutorarea sinistratilor din Japonia, anunta CNN.com. Aceasta este cea mai mare donatie in contul Crucii Rosii inregistrata de la producerea cutremurului si tsunamiului devastator din Japonia, in urma cu o saptamana.

Sandra BullockFoto: Reuters

"Donatia are o importanta vitala in munca Crucii Rosii de a sprijini atat de multi oameni din Japonia care au nevoie urgenta de ajutor", a anuntat organizatia.

La inceputul acestei saptamani, actorul sud-coreean Bae Yong Joon a donat 880 de mii de dolari in contul fondului de ajutorare a sinistratilor din Japonia deschis de Guvernul de la Tokyo. In varsta de 38 de ani, Bae Yong Joon, care a jucat in serialul tv Winter Sonata (cel mai cunoscut serial sud-coreean) se bucura de o popularitate imensa in Japonia.

Intr-un mesaj postat pe site-ul personal, Bae Yong Joon a marturisit ca a fost extrem de trist dupa ce a vazut stirile despre dezastrul din Japonia si si-a dorit sa ii poata ajuta cumva pe cei afectati.

In Japonia, aproximativ 550.000 de persoane au fost evacuate din locuintele lor dupa tsunami-ul devastator din urma cu o saptamana sau din cauza amenintarii nucleare de la Fukushima. Potrivit ultimului bilant dat publicitatii vineri dimineata de autoritatile de la Tokyo, numarul mortilor este de 6.600, iar cel al disparutilor de peste 10.000.