Colonelul libian Muammar Gaddafi si-a schimbat tactica din ratiuni umanitare si nu mai intentioneaza sa atace orasul Benghazi, fief al rebelilor, a anuntat joi seara CNN, la putin timp dupa ce ONU a aprobat rezolutia de impunere a unei zone de exludere aeriana in Libia.

Muammar GaddafiFoto: Agerpres

'Tocmai am primit un apel de la unul dintre fiii lui Gaddafi. El mi-a spus ca tactica este pe cale sa fie schimbata in jurul Benghazi si ca armata nu va intra in oras. Ea va lua pozitie in jurul bastionului' rebelilor, a precizat un corespondent al CNN la Tripoli.

UPDATE: Libia este gata sa incheie un armistitiu cu rebelii, dar vrea sa discute inainte detaliile aplicarii acestuia - a declarat, la o conferinta de presa, adjunctul ministrului de externe Khaled Kaaim, citat de France Presse. Khaled Kaaim a facut aceste afirmatii la scurt timp de la aprobarea unei rezolutii de catre Consiliul de Securitate al ONU, care a votat in favoarea instituirii zonei de excludere aviatica in Libia.

Intre timp, rebelii din Benghazi au salutat cu focuri de arme si cu artificii, joi noaptea, rezolutia ONU, relateaza CNN.