Armata libiana se afla la portile Benghazi, al doilea oras al tarii si bastion al insurectiei de peste o luna, sustine televiziunea de stat, care anuntase anterior ca a preluat controlul si asupra orasul Misrata.

UPDATE Ora 16,20 Armata libiana a anuntat ca incepand de duminica isi va suspenda actiunile militare impotriva rebelilor, pentru a oferi "teroristilor" sansa de a se preda si de a profita de o gratiere, a anuntat agentia libiana de stiri Jana, preluata de AFP.

Un purtator de cuvant al rebelilor a afirmat insa ca Misrata este in continuare controlat de insurgenti iar in luptele purtate cu fortele loiala colonelului Gaddafi si-au pierdut viata 18 oameni.

Armata libiana se afla la portile Benghazi, al doilea oras al tarii si bastion al insurectiei de peste o luna, sustine televiziunea de stat.

"Orasul Zuwaytinah se afla sub controlul fortelor armate, care sunt la portile Benghazi", afirma televiziunea al-Libya.

Zuwaytinah se afla la circa 150 km sud de Benghazi, oras portuar la Mediterana si sediul Consiliului National de Tranzitie.

Televiziunea libiana de stat anuntase anterior ca fortele guvernamentale au preluat controlul asupra orasului Misrata, unul dintre ultimele bastioane ale opozantilor.

"Fortele armate au preluat controlul asupra orasului Misrata si il curata in acest moment de bandele criminale inarmate", afirma televiziunea de stat.

Miercuri seara, colonelul Gaddafi spusese ca trupele sale se vor angaja joi intr-o "batalie decisiva" pentru a prelua controlul in Misrata, al treilea oras al tarii, cu 500.000 de locuitori.

"Batalia a inceput astazi (miercuri) la Misrata si maine va fi batalia decisiva", spusese Gaddafi, in fata unui grup de tineri originari din Misrata, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

Fortele loiale colonelului Gaddafi au lansat miercuri o ofensiva in Misrata, in urma careia si-au pierdut viata cel putin patru persoane si alte cateva zeci au fost ranite.