Comandantul armatei terestre a Rusiei, generalul Alexandre Postnikov, a declarat marti ca armamentul pe care il are la dispozitie este prea scump si prea putin performant in comparatie cu cel din statele occidentale, relateaza AFP.

El a citat ca exemplu tancul T-90S: "Ne laudam cu T-90S, este a 17-a modificare a tancului T-72, cu un cost de 118 milioane de euro. La acest pret, puteam sa cumparam trei Leopard" (tancul german), a declarat generalul Postnikov, citat de agentiile rusesti.

"La ora actuala, putem spune ca doar 12% din echipamentele militare (rusesti) sunt moderne si peste 80% sunt depasite", a explicat el, in cadrul unei reuniuni a comisiei de aparare si securitate a Senatului rusesc.

"Materialele fabricate de industria ruseasca, in special blindatele, artileria si armele usoare, sunt mai putin performante decat echivalentele din tarile NATO si chiar din China", s-a plans generalul Postnikov.

Pana in 2020, cel putin 70% din echipamentele militare ale armatei terestre a Rusiei vor trebui modernizate, a avertizat el.

Ministerul rus al Apararii a anuntat la finele lui februarie ca va aloca 474 miliarde de euro pana in 2020 pentru modernizarea armatei, in cadrul unei reforme care isi propune sa inlocuiasca echipamentele militare care dateaza din perioada sovietica.

Ministrul adjunct al Apararii, Vladimir Popovkin, a precizat atunci ca noile echipamente vor fi produse de industria ruseasca, cu exceptia celor ce nu pot fi fabricate pe plan intern.

Rusia a semnat recent un acord cu Franta pentru fabricarea a patru nave de razboi franceze de tip Mistral, dintre care doua vor fi produse in Franta si doua in Rusia. Moscova a anuntat ca va achizitiona si drone produse in Israel.