Comandourile fortelor navale israeliene au interceptat marti, in Marea Mediterana, o nava care transporta arme destinate militantilor din Fasia Gaza, anunta armata israeliana, potrivit CNN.

Cargobotul "Victoria" - ce naviga sub pavilion liberian - a fost oprit la circa 200 de mile marine (370 de kilometri) vest de coastele israeliene, iar la bordul acestuia au fost gasite numeroase arme.

Vasul, ce venea din portul Mircin din Turicia, se indrepta spre Alexandria, in Egipt, dar, potrivit documentelor navei, acesta plecase initial din Lattakia, Siria.

Echipajul navei nu a opus rezistenta, iar vasul a fost condus spre portul israelian Ashdod pentru inspectie.

Din primele cercetari, armele erau destinate organizatiilor teroriste din Gaza, sustine armata israeliana.

UPDATE - Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus ca armele provind din Iran. El a insistat ca interceptarea navei s-a facut prin respectarea conventiilor internationale, sustinand ca a dat ordinul ca armata sa urce la bordul navei avand "solida convingere" ca armele de pe vas "vizau Israelul".

Armata spune, de asemenea, ca masura face parte din activitatea de rutina desfasurata de marina israeliana pentru a mentine securitatea in zona si pentru a preveni traficul cu armanent catre militantii anti-israelieni din teritoriul palestinian Fasia Gaza.

Armata israeliana "a actionat cu scopul de a asigura securitatea tarii", a spus si ministrul Apararii Ehud Barak. "Incercarea de a introduce arme in Gaza ne arata ca elementele radicale continua sa incerce sa atace Israelul si sa submineze stabilitatea regionala", a mai spus Ehud Barak.