Colonelul Muammar Gaddafi a afirmat marti ca rebelii sunt pe punctul de a fi invinsi si ca poporul libian este de partea sa, adaugand de asemenea ca se simte tradat de fostul sau aliat, seful guvernului italian Silvio Berlusconi, relateaza AFP.

Rebelii "nu mai au sperante, este o cauza pierduta pentru ei", a spus el, intr-un interviu acordat cotidianului Il Giornale.

Pentru insurgenti, nu exista decat "doua posibilitati: sa se predea sau sa fuga", a continuat liderul libian, afirmand ca "acesti teroristi utilizeaza civili drept scuturi umane, inclusiv femei".

In ceea ce priveste "riscul unei bai de sange" in cele doua mari orase care se afla inca in mainile rebelilor, colonelul Gaddafi a declarat: "Trebuie sa luptam impotriva terorismului. Pentru acest lucru avansam rapid, pentru a evita masacre".

"Daca se predau, nu-i vom ucide", a continuat el, subliniind ca "ordinul dat trupelor este sa-i incercuiasca, sa-i asedieze".

Gaddafi exclude orice negociere cu insurgentii: "Sa dialogam cu cine? Negocierea cu teroristii afiliati lui Osama bin Laden nu este posibila. Ei insisi nu cred in dialog, nu se gandesc decat sa lupte si sa ucida, sa ucida, sa ucida".

Comunitatea internationala "nu stie ce se intampla intr-adevar in Libia, poporul este cu mine, restul nu este decat propaganda", a sustinut Gaddafi.

El spune ca populatiei din Benghazi "ii este frica de acesti oameni si trebuie sa-i eliberam". "Oamenii ne cer sa intervenim si ne spun: Eliberati-ne de aceste bande inarmate!".

Liderul libian s-a declarat foarte dezamagit de atitudinea europenilor si in special de cea a Italiei. "Sunt atat de socat, ma simt tradat, nu stiu ce sa-i spun lui Berlusconi", a afirmat el, adaugand ca nu mai are niciun contact cu Italia sau cu prim-ministrul.