Directorul executiv al companiei americane Burger King a fost aspru criticat dupa ce a spus ca femeile din Marea Britanie sunt "urate", iar mancarea din regat e "ingrozitoare", transmite DailyNews. Bernardo Hees a spus ca anii pe care i-a petrecut studiind in Anglia pentru masterat au fost "ca o adiere", deoarece atentia nu i-a fost distrasa de femei sau de mancare.

Hees, care tinea un discurs in fata unui grup de studenti din Chicago la sfarsitul saptamanii trecute, a povestit despre anii petrecuti la Universitatea Warwick. "Mancarea e ingrozitoare, iar femeile nu sunt foarte atragatoare", a spus Hess, citat de ziarul studentilor, "Chicago Maroon". "Aici, in Chicago, mancarea este buna, si sunteti cunoscuti pentru femeile atractive", a afirmat el.

Hess a fost numit CEO-ul companiei americane in luna septembrie a anului trecut.

Potrivit DailyNews, Hees incerca sa spuna ca experienta sa in anii in care studia pentru masterat a fost usoara pentru ca nu trebuia sa-si faca probleme in legatura cu femeile sau cu mancarea.

Oficialii britanici au criticat insa declaratiile lui Hees. "Daca el priveste femeile ca distrageri potentiale pentru studiile sale, ma intreb cum le priveste pe femei la locul de munca?", a declarat Charli Fritzner, reprezentanta a sindicatului studentilor de la Warwick University.

Marcus Wareing, unul dintre cei mai renumiti bucatari-sefi din Marea Britanie, a spus ca afirmatiile lui Hees "sunt o insulta pentru gastronomia britanica", mai ales ca vin de la directorul executiv al unei companii responsabila si ea pentru faptul ca a transformat America intr-o natiune de obezi.

Burger King a declarat ca Hees regreta declaratiile facute, spunand ca CEO-ul a vrut sa faca o gluma.

Burger King are 11.500 de restaurante in intreaga lume.