Presedintele francez Nicolas Sarkozy a avansat ideea unor "bombardamente precise" in Libia, in timpul unor discutii cu membrii formatiunii sale, UMP, au declarat, joi, doua surse din partid, citate de Reuters. Informatia a venit in contextul in care secretarul american al apararii a afirmat ca statele NATO au cazut de acord sa continue planificarea tuturor optiunilor militare legate de Libia.

Sarkozy, care face presiuni pentru o actiune internationala rapida care sa puna capat atacurilor fortelor lui Muammar Gaddafi impotriva rebelilor, le-ar fi spus membrilor UMP ca ideea unor raiduri limitate, precise este "luata in considerare".

Declaratiile lui Sarkozy au fost facute in aceeasi zi in care secretarul american al apararii a afirmat ca statele NATO au cazut de acord sa continue planificarea tuturor optiunilor militare in legatura cu Libia.

Robert Gates a afirmat ca NATO a decis sa-si repozitioneze vapoarele mai aproape de tarmurile libiene, insa fara sa-si sporeasca numarul vaselor de razboi in Marea Mediterana.

"E opinia mea ca nu vorbim despre cresterea numarului de vapoare, ci despre repozitionarea navelor care sunt deja in regiunea apropiata Libiei", a declarat Gates dupa o reuniune a Aliantei Nord-Atlantice.