O casa din nordul Londrei, despre care se crede ca apartine fiului lui Muammar Gaddafi, Saif al-Islam, a fost ocupata de o grupare intitulata "Inlaturati tiranii", transmite Press Association. Imobilul, aflat in Hampstead Garden Suburb, valoreaza 10 milioane de lire sterline. Grupul a anuntat ca vila apartine de-acum inainte "poporului libian".

Casa lui GaddafiFoto: Captura LiveLeak

Circa 10 membri ai gruparii au intrat in imobil in cursul zilei de miercuri, afisand bannere si steaguri libiene pe acoperis si pe fatada cladirii. Unul dintre protestatari a tinut in mana o poza a lui Muammar Gaddafi, a carui fata era taiata, cu sloganul "Afara din Libia, afara din Londra", in timp ce altul afisa o pancarta pe care era scris "Solidaritate".

"Am preluat imobilul sa ne asiguram ca va ajunge inapoi la poporul libian. Aceasta vila apartine libienilor si avem dreptul sa intram in ea. Sunt banii nostri", a declarat Belkasem Alghiryani din

Manchester.

Ei au anuntat ca vor ramane inauntru pana cand casa va fi returnata poporului libian. De altfel, un afis postat pe una dintre ferestre preciza: "Luati aminte ca locuim in acest imobil, este casa noastra si intentionam sa stam aici".

Unul dintre membrii gruparii a afirmat ca "vom fi vecini mult mai buni decat Dl. Gaddafi".

Grupul sustine ca vila a fost administrata de familia Gaddafi printr-o companie inregistrata in insulele Virgine Britanice.

Cativa dintre vecini au declarat ca nu-i sustin pe cei care "intra in casele oamenilor", dar ca, in acest caz, "sunt pregatiti sa faca o exceptie".

Un purtator de cuvant al Scotland Yard a declarat ca politistii au fost sesizati in legatura cu prezenta unor "persoane necunoscute" pe o proprietate din Hampstead Garden Suburb.

Oficialul a anuntat ca nimeni nu a fost arestat, insa politia ancheteaza cazul.