Egipteni inarmati cu cutite au atacat miercuri sutele de manifestanti pro-democratie adunati in piata Tahrir din centrul capitalei Cairo, a anuntat televiziunea de stat, citata de AFP.

"Sute de oameni inarmati cu cutite (...) au intrat in piata Tahrir", a precizat prezentatorul televiziunii, in timp ce imaginile aratau cum sute de manifestanti fugeau din piata care a fost epicentrul manifestarilor populare indreptate impotriva presedintelui Mubarak, care a renuntat la putere in februarie.

"Derbedei pro-Mubarak ne-au atacat si au incercat sa intre in piata Tahrir, dar i-am respins cu lovituri de bate si cu pietre", a declarat un tanar manifestant, Muez Mohammed. "Ne temem ca vor reveni", a adaugat el.

Cu exceptia a doua tancuri ale armatei care protejau muzeul national, fortele de securitate nu erau vizibile in piata.

Ciocnirile au izbucnit in conditiile in care noul guvern discuta cu Consiliul suprem al fortelor armate, care conduce tara de la plecarea lui Mubarak, pentru a propune o lege care sa incrimineze incitarea la ura, propunandu-se pedeapsa cu moartea.

Liderii militari ai tarii incearca sa restabileasca ordinea pe mai multe fronturi, a doua zi dupa ciocnirile soldate cu morti si raniti dintre musulmani si crestinii copti.

Egiptul traverseaza o perioada de insecuritate dupa ce politia a disparut de pe strazi.

Miercuri, Fratia Musulmana, cea mai importanta forta de opozitie din Egipt, i-a acuzat pe egiptenii care il sustin in continuare pe fostul presedinte Mubarak de intretinerea atmosferei de violenta, o opinie impartasita de majoritatea populatiei.