Tribunalul de prima instanta din Tunisia a anuntat miercuri dizolvarea Adunarii democratice constitutionale (RCD), partidul fostului presedinte Ben Ali, provocand o explozie de bucurie in sala de judecata, relateaza AFP.

"Tribunalul de prima instanta din Tunis a decis dizolvarea Adunarii constitutionale democratice si lichidarea bunurilor si fondurilor sale" prin intermediul ministerului de finante. Vestea a fost primita cu urale si aplauze de sutele de persoane prezente in sala.

Tribunalul a inceput saptamana trecuta examinarea actiunii intentate de miniserul de interne. La inceputul procesului, avocatul a reclamat "dizolvarea RCD si confiscarea bunurilor in interiorul si exteriorul tarii, pe care le-a obtinut din banii poporului".

RCD si-a suspendat activitatile si intalnirile pe 6 febuarie.

De la fuga presedintelui pe 14 ianuarie, tunisienii au manifestat pentru desfiintarea partidului-simbol al regimului lui Ben Ali.

RCD a fost fondat pe 27 februarie 1988 de Zine El Abidine Ben Ali. Partidul a fost exclus din Internationala socialista pe 17 ianuarie.