Miercuri incepe vizita in Rusia a vicepresedintelui SUA, Joe Biden. Potrivit Kremlinului, discutiile vor viza aderarea Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului, proces in care cel mai inversunat oponent este Georgia - un aliat al SUA in zona. Kommersant anunta ca SUA ar fi dispuse sa-si foloseasca influenta in Georgia, cu conditia ca Rusia sa accepte - la rindul ei - o posibila interventie militara in Libia.

Consilierul presedintelui rus, Serghei Prihodko, a dat de inteles ca partea americana ar fi dispusa sa contribuie la gasirea unei solutii. Conditia este insa ca Moscova sa-si schimbe atitudinea fata de alta tara – Libia, scrie Kommersant. Reamintim ca ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat ca Rusia nu priveste varianta unei interventii militare drept mjloc de rezolvare a crizei din Libia, in timp ce SUA iau in calcul serios instituirea unei "no fly zone" in Libia, ceea ce ar presupune si o actiune militara.

Totusi, mentioneaza Kommersant, seful diplomatiei ruse nu s-a pronuntat categoric impotriva unei asemenea interventii.

In pofida prognozelor, vizita lui Biden nu va prilejui o dezbatere profunda despre sistemul american de aparare aeriana din Europa sau despre initiativele rusesti privind crearea asa numitului scut sectorial antiracheta. „Se va discuta si despre asta, desigur, dar Biden a venit nu pentru aceste discutii. Despre scut se va vorbi la modul general”, a spus Prihodko.