Departamentul de Politie din Yale ancheteaza mai multe acuzatii de abuzuri sexuale, care ar fi avut loc in timpul unei petreceri desfasurate in afara campusului Universitatii Yale, la care au luat parte si studenti ce nu au inca varsta legala necesara pentru a consuma alcool, relateaza CBSNewYork. Investigatia a fost declansata dupa ce unii dintre participanti au ajuns la spitalul Yale-New Haven.

Potrivit informatiilor prezentate de The Yale Daily News, politia din campus a fost informata ca, in timpul unei petreceri care a avut loc la 19 februarie, "ar fi avut loc o posibila agresiune sexuala in care sunt implicati studenti".

Petrecerea a fost organizata de catre Pundits, o asociatie a studentilor de la Yale. Circa 50 de persoane au luat parte la petrecere, rezervata doar celor cu invitatii.

Martorii au declarat pentru Yale Daily News ca, la jumatatea petrecerii, invitatii, care erau costumati, au fost rugati sa se dezbrace in pielea goala. Ulterior, unii dintre invitati au fost fortati sa se sarute intre ei, iar cativa dintre studenti au fost agresati sexual.

Conducerea institutiei de invatamant ancheteaza daca petrecerea a fost de fapt un "ritual" prin care invitatii s-ar fi alaturat grupului Pundits. In plus, oficialii verifica infromatiile potrivit carora unii dintre studentii au consumat alcool, desi nu au inca varsta legala care sa le permita acest lucru.

Cativa dintre invitati sustin insa ca petrecerea nu a fost decat una "obisnuita, galagioasa", specifica studentiei.