Fortele loiale liderului libian Muammar Gaddafi au tras sambata cu tancurile impotriva mai multor zone rezidentiale din localitatea Zawiyah, aflata in vestul tarii, in timp ce luptele continua in regiune, a relatat postul de televiziune Al Arabiya, preluat de Reuters. "E vorba de un genocid complet", a afirmat un martor.

"Luptele se desfasoara acum in oras. Mai mult de 15 vehicule blindate au intrat in localitate, impreuna cu un tanc. Se dau lupte grele in toate zonele, iar moscheele au declarat jihad impotriva acestor brigazi", a declarat martorul, citat de postul Al Arabiya.

"Cu toate focurile de artilerie, cu tancurile si vehiculele blindate, suntem martorii unor lupte si a unor asasinate pe care ne le-am vazut in Irak. Cred ca e vorba de un genocid total", a spus barbatul.

Reuters precizeaza ca informatii despre luptele din Zawiyah au fost prezentate si de Al Jazeera. Corespondentii postului de televiziune au relatat despre faptul ca tancurile au tras asupa locuintelor din orasul libian.

Pe de alta parte, Reuters a transmis ca rebelii anti-Gaddafi au tras impotriva unui elicopter ce survola orasul estic Ras Lanuf, la o zi dupa ce fortele de opozitie sustin ca au capturat localitatea.

Martorii citati de agentia de stiri au afirmat ca nu exisa semne ca soldatii loiali lui Gaddafi s-ar afla sambata in orasul aflat in mainile opozitiei.

Guvernul de la Tripoli a negat vineri ca Ras Lanuf este controlat in prezent de rebeli.