Un membru al Congresului din Wisconsin a fost pus la pamant de politisti dupa ce a incercat sa intre in cladirea Capitolului din Madison, inchisa pentru public, transmite northlandsnewscenter.com. Ofiterii l-au impiedicat pe democratul Nick Milroy sa intre in imobil, care este inchis pana luni dimineata, in urma unui ordin judecatoresc.

Nick Milroy, trantit la pamantFoto: Captura LiveLeak

Milroy, membru al Camerei Reprezentantilor din partea South Range, in nord-vestul statului Wisconsin, a afirmat ca, joi seara, incerca sa recupereze niste haine din biroul sau, aflat in cladirea Capitoliului.

Inregistrarea video arata cum ofiterii il indeparteaza de usa, dupa care il trantesc la pamant, inainte ca politicianul sa-si arate legitimatia de congresman.

Un judecator din Wisconsin a decis joi ca nicio persoana nu poate sta peste noapte in cladirea Capitoliului, unde mii de persoane au protestat in ultimele trei saptamani impotriva unei initiative legislative a guvernatorului republican Scott Walker ce prevede reduceri importante ale salariilor si beneficiilor pentru angajatii din sectorul public, contributii mai mari ale bugetarilor la fondurile de sanatate si de pensie, precum si eliminarea aproape in intregime a drepturilor la negocieri colective intre angajati si patroni.

Milroy a fost unul dintre cei patru membri democrati ai Congresului care si-au mutat birourile in fata Capitoliului, dupa ce accesul publicului in cladire a fost restrictionat.

De trei saptamani, zeci de mii de oameni protesteaza pro si contra reformei fiscale propuse de guvernatorul Walker, multi dintre contestatarii initiativei sale legislative ocupand cladirea Capitoliului timp de mai multe zile.