Impuscaturile s-au facut din nou auzite vineri intr-un district din capitala Libiei, dupa ce fortele loiale lui Muammar Gaddafi i-au imprastiat pe protestatarii care strigau "Gaddafi este dusmanul lui Dumnezeu", anunta Reuters. Manifestatia a izbucnit dupa ce protestatarii au iesit din moscheea Murat Adha (districtul Tajoura din estul orasului Tripoli), dupa rugaciunile de vineri, si au inceput sa scandeze impotriva lui Muammar Gaddafi, aflat de peste 4 decenii la putere: "Acesta este sfarsitul pentru Gaddafi. S-a terminat. 40 de ani de crime ajung", potrivit Reuters.

Sustinatorii lui Muammar GaddafiFoto: Reuters

Dupa doar cateva minute insa, fortele fidele lui Muammar Gaddafi au ajuns la locul protestului, imprastiind gaze lacrimogene si fiind auzite si focuri de arma.

Tripoli ramane in continuare fief-ul lui Muammar Gaddafi, iar autoritatile incearca sa pastreze aparentele unui oras care isi vede de viata normal, in timp ce in alte orase ale tarii, controlul a fost deja preluat de rebelii care cer inlaturarea lui Gaddafi.

Opozantii lui Muammar Gaddafi au anuntat, vineri, ca au preluat controlul asupra aeroportului din orasul Ras Lanuf (din estul tarii, unde se afla o importanta rafinarie).

Si in Zawiyah, la aproximativ 50 de kilometri de capitala Tripoli, fortele loiale lui Muammar Gaddafi s-au luptat, vineri, ore intregi cu rebelii care au preluat controlul asupra centrului orasului.