Martori oculari au relatat ca au observat circa 30 de tancuri aduse in Bahrain din Arabia Saudita luni seara, relateaza cotidianul egiptean Al-Masry Al-Youm.

Navetistii aflati pe digul rutier King Fadah, care leaga cele doua state, au fost blocati din cauza a "15 transportoare care carau cate 2 tancuri fiecare, indreptandu-se spre Bahrain". Martorii nu au putut stabili daca tancurile apartineau armatei saudite.

Prezenta unor echipamente militare saudite in Bahrain este considerata foarte neobisnuita.

Informatiile vin in contextul unor planuri pentru noi manifestatii antiguvernamentale in capitala Manama.

Temerile legate de interventia armatei saudite la protestele din Bahrain s-au ivit saptamana trecuta, cand, potrivit unor surse, oficialii sauditi ar fi informat autoritatile americane ca sunt "pregatiti sa intervina" in Bahrain, in cazul in care va fi nevoie, pentru protectia guvernului.

Miercuri urmeaza sa aiba loc un protest de amploare, dupa revenirea in tara, din exil, a liderului opozitiei shiite, Hassan Mosheima. Acesta s-a adresat sambata cetatenilor intr-un discurs, cerand unitate nationala si indemnand protestatarii sa forteze demisia lui Salman bin Hamad al-Khalifa, aflat la putere de 40 de ani.