Mai multe persoane au fost ucise luni, dupa ce fortele loiale liderului libian Muammar Gaddafi au deschis focul asupra protestarilor din capitala Libiei, relateaza edititia online a ziarului Quryna, citata de Reuters.

Potrvit sursei citate la protest participau aproape 10 000 de persoane. "Cand protestarii au ajuns in zona Souk Juma, lor li s-au alaturat barbati inarmati din fortele de sustinere a lui Gaddafi, imbracati in civil si au deschis focul asupra tinerilor neinarmati...Multi tineri au fost ucisi sau raniti", relateaza corespondentul publicatiei, aflat in capitala Tripoli.

"Barbatii inarmati au luat apoi cadavrele celor morti, raniti si chiar si pe trecatorii care se aflau in apropierea celor raniti", a adaugat acesta. Informatiile nu au putut fi verificate imediat.

Opozitia controla luni vaste teritorii din Libia, inclusiv principalele campuri de petrol, in conditiile in care Gaddafi a ramas surd la presiunile internationale care se accentueaza, minimizand amploarea insurgentei sangeroase care afecteaza regimul sau. In cea de-a 14-a zi de revolte sustinatorii lui Gaddafi nu mai controlau decat capitala Tripoli si regiunea invecinata.

Update: Libia va incerca un dialog cu orase controlate de rebeli inainte de a folosi forta militara, a declarat adjunctul ministrului de externe Khaled Kaim: "Vom astepta pana cand toate celelalte incercari sunt epuizate".