Voluptoasa infirmiera ucraineana care l-a insotit tot timpul pe liderul libian Muammar Gaddafi, potrivit notelor diplomatice obtinute de Wikileaks, se pregateste sa revina in Ucraina, a declarat fiica sa, intr-un interviu publicat sambata si citat de AFP.

Potrivit telegramelor diplomatice, colonelul este ingrijit de un mic grup de infirmiere ucrainene si "nu putea sa calatoreasca" fara una dintre ele, Galyna Kolotnytska, descrisa drept "o blonda voluptoasa".

Fiica infirmierei, Tatiana, a declarat pentru cotidianul Segodnia ca mama sa a fost socata de violentele din Libia si are intentia sa revina in Ucraina.

"Mama m-a sunat ieri. Mi-a spus ca este in Tripoli. Sunt tiruri de arma, incaierari, tot ce arata la televizor", a povestit Tatiana.

"Ea vorbea calm si mi-a spus ca va reveni acasa in curand", a adaugat ea.

Notele diplomatice ale diplomatilor americani aflati la post in Tripoli in 2009 subliniau ca Muammar Gaddafi calatorea intotdeauna cu Galyna Kolotnytska.

Numarul unu libian "se baza de ani de zile pe infirmiera sa ucraineana, Galyna Kolotnytska, descrisa ca o blonda voluptuoasa", se arata intr-una din aceste note.

"Nu putea calatori fara ea pentru ca era singura care cunostea toata rutina", continua telegrama.

Fata Galinei a precizat ca nu stie daca mama sa se afla cu colonelul Gaddafi, aflat la putere de peste 40 de ani.

Ea a povestit ca mama sa a plecat in Libia in urma cu noua ani si a confirmat ca exista "si alte infirmiere ucrainene" alaturi de Muammar Gaddafi.

"Se pare ca nu are incredere in libiene", a comentat ea.