Parintii unui baietel din Canada, aflat in coma, au refuzat ordinul unui judecator de a-l deconecta de la aparatele care il mentin in viata, transmite FoxNews. Familia lui Joseph Maraachli (13 luni) incearca in prezent sa obtina transferarea micutului in Statele Unite, la Children's Hospital din Detroit. Cazul a produs emotie in Canada, unde opinia publica urmareste povestea cu interes.

Tatal micutului JosephFoto: Captura YouTube

UPDATE: Conform FoxNews, spitalul din Detroit a refuzat sa aprobe transferul baiatului. Familia a anuntat ca va face apel la decizia spitalului american.

Moe Maraachli si sotia sa, Sana Nader, din Windsor, in regiunea canadiana Ontario, au cerut mai multor spitale din Detroit sa-l accepte pe Joseph, aflat in prezent internat intr-o institutie medicala din Canada. Baietelul sufera de o boala neurologica rara, care, sustin doctorii canadieni, l-a facut sa intre in coma, din care nu-si mai poate reveni niciodata.

Familia doreste ca medicii de la Michigan Children’s Hospital sa efectueze o traheotomie. Parintii lui Joseph sunt convinsi ca daca medicii din Detroit il vor opera, el va putea fi ingrijit ulterior acasa.

Declaratie a lui Moe Maraachli

FoxNews scrie insa ca timpul nu actioneaza in favoarea parintilor copilului.

Autoritatile canadiene din domeniul medical au decis ca Joseph trebuie deconectat de la aparate, urmand ca micutul sa moara in spital. Un judecator canadian a decis ca Moe Maraachli trebuie sa-si dea consimtamantul pentru ca tubul de respirat sa poata fi inlaturat, insa tatal copilului a refuzat.

Maraachli a spus ca deconectarea aparatului va duce la sufocarea baiatului si a acuzat decizia luata de doctorii canadieni. Moe Maraachli a insistat ca, daca operatia va fi realizata in Detroit, baiatul sau va respira din nou, urmand sa fie transportat acasa, unde va putea sa moara inconjurat de familie.

In prezent, doctorii cer guvernului canadian sa le permita sa-l deconecteze pe baiat de la aparate fara a mai avea nevoie de consimtamantul familiei. Medicii de la spitalul din Ontario unde micutul este internat afirma ca interventia chirurgicala este prea dureroasa pentru el, chiar daca sustin ca baiatul se afla in coma.

In acelasi timp insa, London Health Services Centre a anuntat ca a trimis dosarul medical al baiatului catre spitalul din Detroit si asteapta decizia doctorilor americani.