Un billboard cu mesaj anti-avort din New York, pe care apare imaginea unei fetite de culoare si sloganul "Cel mai periculos loc pentru un african-american este in uter", a fost criticat puternic de autoritatile locale, potrivit Daily Telegraph.

Posterul, aflat pe o cladire din cartierul SoHo, face parte dintr-o campanie a grupului Life Always din Texas, indreptata impotriva a ceea ce ei numesc un plan de tip "genocid" fata de copiii nenascuti.

Pe site-ul lor, cei de la Life Always afirma: "Avorturile in randul femeilor africane-americane sunt de trei ori mai multe decat in randul restului populatiei. Peste 25% din generatia viitoare este eliminata chiar acum."

Avocatul public al orasului, Bill de Blasio, a descris mesajul drept "dezgustator de jignitor la adresa femeilor si minoritatilor". "Acest billboard nu are ce cauta in New York", a declarat el.

"Bunul simt cere sa fie dat jos", a precizat si purtatorul de cuvant al consiliului local. "Sa te referi la dreptul legal al femeii de a face avort ca la un plan de tip 'genocid' este nu numai absurd, ci si jignitor la adresa femeilor si comunitatilor de culoare", a declarat aceasta.

Potrivit unui director Life Always, posterul reprezinta inceputul unei campanii care se va desfasura la nivel national.