Fortele de ordine au tras cu gaze lacrimogene in protestatarii care manifesteaza in Atena impotriva masurilor de austeritate, dupa ce acestia au aruncat cu pietre si sticle, potrivit Reuters. Peste 30.000 de muncitori greci au marsaluit miercuri catre parlament in cadrul grevei generale de 24 de ore.

Fortele de ordine folosesc gaze lacrimogene impotriva protestatarilorFoto: Reuters

Politia a tras cu gaze lacrimogene si bombe de iluminare impotriva protestatarilor care aruncau cu bombe cu benzina, pietre si sticle. Manifestantii au spart trotuarele in mai multe locuri din oras pentru a obtine bucati cu care sa arunce in politistii, au dat foc la cosuri de gunoi si au vandalizat statiile de autobuz.

Circa 35.000 de greci au marsalui pe strazile Atenei, scandand "Nu platim!" si "Fara sacrificii pentru plutocratie". In fata parlamentului a fost afisat un banner negru pe care scrie "Suntem pe moarte".

Grecii organizeaza miercuri greva generala la nivel national impotriva masurilor impuse de FMI si UE. Angajati din sectorul public dar si privat nu au lucrat astazi, blocand activitatea din transportul public si cel aerian, in timp ce scolile au fost inchise.

Guvernul a taiat pensiile si salariile si a marit taxele anul trecut, in ciudat nenumaratelor proteste. FMI si UE au aprobat luna aceasta o noua transa din imprumuturi, de 15 miliarde de euro, determinand noi reforme structurale.