La aproape 26 de ore de la cutremurul din Christchurch, Anna Bodkin a iesit in viata de sub daramaturile imobilului unde se afla biroul sau, un miracol care reda speranta salvatorilor, relateaza AFP.

O salva de aplauze a salutat aparitia tinerei femei, dupa o lunga operatiune de salvare de sub gramada de grinzi si fiare.

Graham, sotul sau, o astepta in fata cladirii si a strans-o in brate, inainte de a fi transportata la spital. "Era vioaie si intr-o stare buna de sanatate", a povestit Grant Lord, ofiter de politie insarcinat cu supravegherea salvarii.

"Se pare ca scapat sub un birou si dupa aceea a reusit sa se miste pentru a chema ajutoare", a adaugat el.

Politia spune ca salvarea a fost un miracol si spera ca vor reusi sa-l repete in cazul altor cladiri aflate in ruine in Christchurch, oras devastat marti de un cutremur de pamant cu magnitudinea de 6,3. Cel putin 75 de persoane au murit si alte 300 sunt date disparute in continuare.

In fata imobilului Pyne Gould, de unde a iesit Anna Bodkin, un barbat continua sa astepte, ingrijorat, repetarea miracolului.

Mark Maynard nu are nicio informatie despre sotia sa, care lucra la primul etaj si care a telefonat cu 20 de minute inainte de cutremur pentru a-i spune ca si-a uitat telefonul mobil acasa.

"Nu exista inca nicio veste buna pana in prezent. Nu pot decat sa astept, ce pot face altceva?, a declarat el, miercuri dimineata.

Salvatorii incearca sa o salveze si pe Anne Voss, o femeie prinsa sub biroul sau, deasupra caruia s-a prabusit tavanul. "Se intuneca. Este oribil (...) Nu pot sa ma misc", a povestit ea, in noaptea de marti spre miercuri. "Sper sa ies repede de aici", a adaugat ea, precizand ca sangereaza.

Gratie biroului sau solid si a instinctului a scapat si Sven Baker. "Seismul a fost foarte puternic. Am avut o secunda la dispozitie sa decid daca ies in strada sau ma arunc sub masa", a povestit barbatul care lucra la serviciul publicitar al New Zealand Herald.

Alegand sa se ascunda sub birou, el a evitat probabil sa fie strivit de fatada cladirii care s-a prabusit in strada.

"Strada semana cu un camp de razboi, plina de praf si de oameni care urlau", a preciat Sven Baker.

Un martor, Tom Brittenden, a vazut o femeie ucisa de molozul care cadea dintr-un centru comercial. Copilul pe care il tinea in brate a scapat cu viata.

Inima istorica a orasului, catedrala a fost transformata si ea in moloz, sub care se afla probabil ingropate circa 20 de persoane.

"Nu am vazut nimic asemanator in Noua Zeelanda", spune liderul opozitiei, Phil Goff. "Noi credeam ca avem totusi imobile de prima clasa", a adaugat el, facand referire la normele antiseismice severe aplicate pentru constructia cladirilor.