Seismul care a avut loc marti in Noua Zeelanda a distrus unul dintre cele mai mari orase din tara, omorand cel putin 65 de persoane si provocand pagube imense. Sute de cladiri de birouri din Cristchurch, locuinte private, biserici si poduri au fost puse la pamant de cutremurul de 6.3 grade produs la o adancime de cinci km.

Foto:
  • Apasa pe imagine pentru a deschide FOTOGALERIA.

Peste 100 de persoane, inclusiv zeci de studenti japonezi aflati in vizita, sunt inca prinse sub ruine, iar echipele de salvare, confruntate cu intunericul si ploaia, incearca din rasputeri sa-i scoata la suprafata.

Sute de kilometri de trotuare si strazi sunt sparte, cladiri istorice au cazut la pamant, iar conductele crapate de apa au inundat mai multe sosele. Mii de oameni speriati, unii dintre ei raniti, au iesit pe strazile orasului, in timp ce spitalele din zona au fost coplesite de numarul victimelor.

"Este pur si simplu o scena a distrugerii cumplite", a declarat premierul John Key, care s-a deplasat rapid in Cristchurch. "Am putea fi martorii celei mai intunecate zile din istoria Noii Zeelande", a declarat el.