​Tunisia solicita oficial extradarea fostului presedinte Zine al-Abidine Ben Ali din Arabia Saudita, unde a fugit luna trecuta dupa ce a fost fortat sa renunte la putere in urma protestelor, informeaza BBC.

Ben Ali a plecat in Arabia Saudiat pe 14 ianuarie, dupa 23 de ani la putere. Mai multe surse informeaza ca fostul lider, in varsta de 74 de ani, se afla in stare grava in spital, dupa ce a suferit un atac cerebral.

Guvernul interimar, care se pregateste pentru alegeri nationale, cauta sa il aduca in fata justitiei pe Ben Ali pentru acuzatii legate de moartea mai multor protestatari.

Potrivit unui comunicat al minsiterului de externe, fostul lider este acuzat de implicare in acte grave menite sa "semene ura intre cetatenii aceleiasi tari, determinandu-i sa se omoare intre ei".

Tunisia incearca de asemenea sa afle starea de sanatate a lui Ben Ali, si daca acesta este in viata.

Protestele au fost reluate in Tunisia. Duminica, mii de oameni s-au adunat in capitala pentru a manifesta impotriva guvernului interimar, pe care il acuza ca pastreaza legaturi cu fostul regim. Premierul Mohammed Ghannouchi si-a pastrat pozitia, in ciuda faptului ca a avut aceasta functie incepand cu anul 1999.