Semnalul Al Jazeera a fost bruiat, duminica, in tarile din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, au anuntat reprezentantii televiziunii arabe, in timp ce Libanul a detectat "interferente electronice" provenite din Libia, anunta Reuters. Al Jazeera, televiziune ale carei relatari despre tulburarile din regiune au starnit un interes imens in lumea araba, a raportat primul bruiaj inca de vineri, cand a anuntat si ca site-ul sau a fost blocat in Libia.

"Noi credem ca, oricine ar fi cel care face asta, opereaza cu echipamente mari si sofisticate", a aratat un purtator de cuvant al Al Jazeera, intr-un comunicat.

"Investigam sursa problemei, cu toate ca am avea nevoie si de cooperare din partea Guvernelor", a adaugat reprezentantul Al Jazeera.

La inceputul acestei luni, semnalul Al Jazeera a fost taiat in Egipt timp de mai bine de o saptamana, in momentul izbucnirii tulburarilor care au dus la inlaturarea presedintelui Hosni Mubarak de la putere, dupa 30 de ani petrecuti la conducerea tarii.

Lansat in 1996, postul tv Al Jazeera are peste 400 de reporteri in mai mult de 60 de tari, potrivit site-ului sau. In mod normal, Al Jazeera poate fi receptionat in aproximativ 220 de milioane de gospodarii din peste 100 de tari.