Ronald Reagan s-a clasat pe primul loc intr-un clasament al "celor mai mari" presedinti americani din toate timpurile, realizat de Gallup. Reagan, care ocupa aceasta pozitie pentru a treia oara, a fost preferat de 19% dintre respondenti, urmat de Abraham Lincoln (14%) si Bill Clinton (13%). Actualul lider de la Casa Alba, Barack Obama, se afla pe locul al saptelea.

Ronald ReaganFoto: Agerpres

Gallup a inceput sa realizeze topul "celor mai mari" presedinti americani in urma cu 12 ani. Reagan a ocupat prima pozitie in 2001, 2005 si 2011.

Top 10:

1) Ronald Reagan

2) Abraham Lincoln

3) Bill Clinton

4) John F. Kennedy

5) George Washington

6) Franklin Roosevelt

7) Barack Obama

8) Theodore Roosevelt

9) Harry Truman

10) George W. Bush

Sondajul a fost dat publicitatii in contextul in care luni, 21 februarie, in SUA se sarbatoreste Ziua Presedintilor.

Ziua Presedintilor- semnificatie: Pana la mijlocul anilor 1970, ziua de 22 februarie, care a fost data nasterii lui George Washington, primul presedinte al Statelor Unite ale Americii si erou al Revolutiei americane, a fost sarbatoare nationala. Ziua de 12 februarie, data nasterii lui Abraham Lincoln, presedinte al SUA in perioada Razboiului Civil, era considerata sarbatoare in multe dintre statele americane. Ulterior a fost aleasa o singura zi, a treia luni din luna februarie, pentru a-i sarbatori pe toti fostii presedinti americani.