Piratii somalezi au capturat un iaht la bordul caruia se afla patru americani, au anuntat sambata oficiali militari ai SUA, citati de CNN. Identitatea americanilor nu este cunoscuta insa ambarcatiunea, S/V Quest, este detinuta de Jean si Scott Adam, aflati de sapte ani intr-o calatorie in jurul lumii, potrivit Ecoterra International, un grup care, printre altele, monitorizeaza atacurile piratilor.

S/V QuestFoto: Captura SVQuest.com

Deocamdata nu se stie cu exactitate daca sotii Adam se afla la bordul iahtului.

Ambarcatiunea a fost capturata vineri in Oceanul Indian, in timp ce naviga dinspre India spre Oman.

"Daca proprietarii vasului se aflau la bord, ar fi o zi trista in jurnalul de bord pentru cuplul care se afla de sapte ani in jurul lumii", a precizat Ecoterra International.

Familia Adam are o pagina pe Internet in care descrie calatoria in jurul lumii, inceputa in 2004. Ei au mers printre altele in Noua Zeelanda, China, Cambodgia si Panama.

Cei doi au scris pe site-ul personal ca misiunea lor "este sa permita puterii cuvantului sa transforme vieti... si sa caute teren fertil pentru cuvantul nostru si casa pentru Bibliile noastre".

CNN precizeaza ca, intr-o postare de la inceputul anului, sotii Adam scriau ca urmau sa realimenteze in Dijbouti, un alt loc frecventat de pirati. "Nu stim ce se va intampla in aceste porturi, insa probabil ca vom face niste vizite", au scris cei doi.

Oficialii militari americani monitorizeaza "cu atentie" situatia, a afirmat Bob Prucha, un purtator de cuvant al United States Central Command.

In aprilie 2009, piratii care actioneaza in largul coastelor Somaliei au capturat vasul american Maersk Alabama. Fortele de comando ale marinei SUA au efectuat un raid de salvare a capitanului Richard Phillips, in timpul caruia au ucis trei pirati si au capturat un al patrulea.

Saptamana trecuta, un tribunal din New York l-a condamnat pe pirat la 33 de ani de inchisoare.