​Politia britanica ancheteaza in prezent 19 persoane, dupa o bataie generala care a avut loc intr-unul dintre cele mai cunoscute locuri din Londra, transmite Press Association. Incidentul s-a produs joi dupa-amiaza in Trafalgar Square, in centrul capitalei londoneze, si s-a soldat cu trei raniti.

Trafalgar SquareFoto: Agerpres

Potrivit informatiilor, sute de turisti au asistat "socati" la bataia generala.

Anchetatorii britanici au declarat ca persoanele implicate in confruntare sunt din estul Europei, fara insa sa precizeze tara lor de origine. Unele surse au indicat faptul ca batausii ar fi albanezi kosovari, care sarbatoreau cea de-a treia aniversare a independentei fostei provincii sarbe.

In incident au fost raniti trei barbati, ei fiind injunghiati de mai multe ori: un tanar de 18 ani si doi in varsta de 19 ani. Doua dintre victime sunt in stare grava, in timp ce cea de-a treia victima este in stare stabila.

Un purtator de cuvant al Politiei Metropolitane a spus ca "ofiterii au fost chemati la locul incidentului dupa ce au primit informatii legate de o bataie generala si de existenta unei victime injunghiate".

"Politistii au arestat 19 barbati in legatura cu incidentele de joi, acestia fiind inchisi in mai multe sectii de politie din centrul Londrei", a afirmat oficialul.